Astazi incepe Bac-ul

Astazi incepe Bac-ul

Astazi incepe Bac-ul! Succes tuturor absolventilor clasei a XII-a, care intra astazi in focul examenului, odata cu prima proba scrisa, cea la limba si literatura romana!
Pentru cei aproape 170.000 de candidati inscrisi, bacalaureatul se va desfasura, anul acesta, dupa urmatorul calendar: maine va urma proba scrisa la limba si literatura materna, la care vor participa elevii ce apartin minoritatilor nationale din Romania. Subiectele de la bacalaureat difera in functie de profilul liceului urmat, umanist si vocational, inclusiv profilul pedagogic, sau real, inclusiv profil tehnologic. Pe 1 iulie, toti candidatii vor sustine proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie vor avea loc proba la alegere a profilului si specializarile. Rezultatele examenului de bacalaureat vor fi cunoscute pe 6 iulie, zi in care se vor putea depune si eventualele contestatii. Rezultatele finale se vor da pe 10 iulie.
Ca o noutate: in acest an, conform declaratiei ministrului educatiei, Sorin Campeanu, lucrarile de la Bac vor fi corectate in alt judet. “Pentru lucrările scrise ne gândim la un sistem pentru a înlătura orice fel de suspiciuni”, a spus acesta intr-o conferinta de presa. Dupa fiecare proba de examen, Ministerul Educatiei Nationale va publica, pana la ora 15.00, subiectele din ziua respectiva si baremele de evaluare. Anul acesta sunt pregatite 520 de centre in care va avea loc examenul si 146 centre de evaluare, dupa cum a anuntat Ministerul Educatiei. Numarul celor inscrisi depaseste cu 7.000 numarul candidatilor de anul trecut.
Subiectele ce vor fi date la bacalaureat “trebuie sa fie in concordanta cu programele scolare si programele de bacalaureat, aprobate de Ministerul Educatiei”. Ele vor fi concepute in asa fel incat sa poata fi rezolvate in intervalul de 3 ore, atat cat dureaza probele scrise. Desigur, nu se va permite accesul in salile de examen cu telefoane mobile, manuale sau alte insemnari, iar intrarea in centrul de examen se va face pe baza actului de identitate.
Bafta tuturor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *