Arta si muzica din epoca Flower Power (anii ’60)

Arta si muzica din epoca Flower Power (anii ’60)

Când ne gandim la America anilor ’60, tindem sa dam o conotatie romantica unui deceniu de muzica buna, de idealism liberal și aparitiei miscarii Flower Power. In fapt, toata aceasta epoca a constituit un protest al generatiei tinere impotriva razboiului din Vietnam. Mișcarea Flower Power a atins punctul culminant la Festivalul de la Woodstock din 1969, atunci când 500,000 de oameni au trăit în pace și armonie trei zile de neuitat. Dar sa aruncam o privire asupra caracteristicilor artistice si muzicale ale acelor vremuri.

Arta si Arhitectura

Artiștii au dezvoltat stilul anilor ’50, dar cu un simt contemporan al muncii lor. Ideile novatoare au cuprins Pop Art, minimalismul, arta abstracta, colajul si arta mediului, toate câștigand o mare popularitate în această perioadă. Arta afișa o atitudine pozitivă a artiștilor, reflectând afluenta tehnologica a perioadei. Designul futurist a fost introdus si in arhitectura.

Muzica

La începutul anilor ’60 a avut loc revenirea lui Elvis Presley, alaturi de alti cativa cantareti foarte cunoscuti. Casa de discuri Motown a promovat blues-ul și rythm-and-blues-ul. Trupa The Beatles, din Anglia, a devenit foarte populara în Statele Unite ale Americii. A fost, într-adevăr, epoca de aur a muzicii rock, cu artisti precum Jimi Hendrix, Janis Joplin, Grateful Dead, Bob Dylan, Rolling Stones, Byrds, The Who, The Beach Boys și multi altii. Pop-ul, reggae-ul, blues-ul și soul-ul erau la fel de apreciate. Aparitia sintetizatorului (Moog Syntesiser-ul) a dat nastere unor noi experimente in concertele live.

(sursa: proflowers.com)

One comment on “Arta si muzica din epoca Flower Power (anii ’60)

  1. Ora Exacta says:

    Multumesc pentru informatii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *