Ar fi viata noastra mai frumoasa fara vreun gram de tehnologie?

Ar fi viata noastra mai frumoasa fara vreun gram de tehnologie?

Marturisesc ca am incercat sa va atrag atentia cu titlul pe care l-am ales pentru articolul de astazi. Am reusit? Smile Chiar asa, ar fi viata noastra mai frumoasa fara vreun gram de tehnologie?
Sa spunem ca intr-o buna (sau nu tocmai buna Smile) zi absolut toate calculatoarele, telefoanele sau device-urile specifice epocii in care traim ar disparea pur si simplu. V-am intristat deja? Haideti ca nu e chiar asa de rau! Cred… Smile
Ce am putea face in cazul acesta? Cu siguranta ca ne-ar fi extrem de greu pentru ca aceste aparaturi joaca un rol important in viata noastra de zi cu zi. Insa eu cred ca fiecare am putea gasi modalitati de supravietuire si fara ele!
Cred ca o lume fara atata tehnologie ar fi o lume… Reala! Astfel am reusi sa petrecem mai mult timp unii cu ceilalti, sa descoperim natura “pe viu” si nu doar in poze, sa vorbim cu oameni despre care credeam ca nu sunt tocmai prietenosi pentru ca asa pareau pe Facebook…
Si… am putea forma comunitati in care oamenii sa se descopere asa cum sunt in realitate, sa nu conteze imaginea, sa nu trebuiasca sa facem eforturi ca sa parem altfel de cum suntem doar pentru ca “da bine” on-line. Si, de ce nu, sa dansam impreuna dupa ce ne-am povestit intamplarile de peste zi, cu bune si rele, fata in fata… Alegerea piesei va fi o incercare! Smile
Visez prea mult? Smile
Dar spuneti voi ca nu v-ar placea o astfel de lume! Sunt sigura ca ati iubi-o! Cum sa nu tanjesti dupa o viata adevarata, plină de intamplari frumoase? Asa am avea sanse mai mari ca la sfarsitul zilei sa nu adormim tristi pentru ca nu am avut parte de strangerea de mana sau incurajarea din priviri a prietenului cel mai bun. Sau ca nu am spus nimanui ca suferim din dragoste pentru ca nu ar da bine printre “prietenii” de pe Facebook care ne cred “tough girls/guys”.
Da, stiu, vor exista multi cititori care vor spune “Bun, o lume fara tehnologie, dar cu job-urile noastre cum ramane?” Ei bine, este corecta abordarea. Si poate mai realista decat a mea.  Este OK sa ai un job in fata calculatorului, poate chiar fara sa interactionezi fizic cu alte persoane (desi mie nu mi se pare o varianta foarte vesela Smile), insa trebuie sa gasim un echilibru.
Daca vom face eforturi sa nu lasam tehnologia sa ne domine viata, vom putea sa-i descoperim pe cei de langa noi si astfel vom putea sa ne descoperim pe noi insine. De-adevaratelea!
Hai sa dam tehnologiei ce e al tehnologiei, dar sa luptam din rasputeri ca sa nu ne domine viata! Merita sa ne bucuram de realitatea fiecarei trairi din viata noastra! Nu-i asa?

Diana Tanase

One comment on “Ar fi viata noastra mai frumoasa fara vreun gram de tehnologie?

  1. Mole-Rat says:

    Avand in vedere ca exista aproape 8.000.000.000 de oameni pe panant,la baza agriculturi contemporane sa tehnologia,aproximativ 70% din populatia planetai ar muri de foame,care este aproximativ 5.600.000.000.Nu mai este asa frumos,nu?Lumea ar deveni un razboi total pentru mancare si apa curata.Dupa vreo 20 de ani,omenirea ar disparea aproape complet,cu putine scpecimene ramase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *