Patru ani din viata mea

Patru ani din viata mea

 

Salut, pushti si pushtoaice!

A trecut ceva timp de cand nu ne-am mai vorbit. Si s-au intamplat multe de atunci. Cred ca abia incepusem liceul cand am scris ultima data pentru PUSHtimea.ro, iar acum sunt aici ca viitoare studenta. Si cam despre asta va fi articolul de astazi: despre cum am simtit eu cei patru ani de liceu, perioada frumoasa din viata mea.

Sa incepem cu inceputul: liceul n-a fost asa rau, sa stiti. 🙂 Si vorbesc acum in special cu viitorii boboci care, probabil, sunt panicati ca nu o sa se poata integra sau ca nu vor face fata provocarilor liceului. Stati linistiti! Toti colegii vostri gandesc la fel. 🙂

Incercati sa fiti voi insiva si apropiati-va de oamenii pe care ii atrageti facand asta. Poate legaturile pe care vi le faceti acum nu o sa dureze patru ani sau toata viata, dar macar inceputul va fi mult mai usor. In anii acestia o sa legati cele mai frumoase prietenii, o sa iubiti si o sa aveti parte de cele mai multe “drame”. Credeti-ma pe cuvant!

Dar incercati sa pretuiti fiecare moment, pentru ca stiti cum e: “timpul trece si ne raneste trecerea lui”. Nu cred ca am plans vreodata mai mult ca in ziua de dinaintea absolvirii. Pentru noi, promotia 2020, a fost mai greu sa incheiem aceasta etapa importanta din viata noastra pentru ca ultima parte nu a fost chiar cea mai vesela. Dar am trecut peste asta. Voua va doresc sa vi se intample lucrurile simplu si firesc.

Sa nu credeti ca nu o sa fie momente in care o sa vreti sa va luati lumea in cap. O sa fie… Dar ar fi bine daca nu ati face-o. 🙂  Pentru ca, la un moment dat, totul se aseaza exact asa cum trebuie. Desi eu credeam cel mai putin in destin, acum nu mai sunt asa sigura ca unele lucruri nu au o forta in spate, forta care depaseste puterea noastra de a intelege.

“What goes around comes around”. Daca vi se va parea vreodata ca tot raul din lume vi se intampla numai voua, stati linistiti, apele se vor calma mai devreme sau mai tarziu.

Cei patru ani de liceu m-au invatat ca, daca ai incredere in tine si in ceea ce poti sa faci, iti iese pana la urma.

Nu vreau sa dau sfaturi, dar… faceti tot ce va trece prin cap, descoperiti, iubiti din tot sufletul, faceti-va prieteni si distrati-va! Caci orice v-ar spune oricine, timpul nu are rabdare. Si o sa ajungeti in ziua in care terminati liceul, o sa va uitati la oamenii de langa voi si o sa regretati tot ce NU ati facut impreuna. Bucurati-va de fiecare moment si traiti fiecare clipa, pentru ca ultima ultimă zi de scoala va va frange sufletul…

Pe parcursul celor patru ani de liceu am avut norocul sa cunosc oameni extraordinari si le sunt recunscatoare tuturor pentru ca au ramas langa mine in tot acest timp. Imi place sa fiu inconjurata de oameni si cumva, gratie divina probabil, i-am avut pe cei mai buni alaturi. Este un sentiment incredibil! De aceea va indemn sa cautati oameni cu pasiuni comune, cu care sa radeti pana la epuizare si care sa fie acolo pentru voi in orice situatie. Si, de asemenea, sa fiti la randul vostru prietenul pe care il cautati in altii. Daca am invatat ceva in timpul liceului, acel lucru este faptul ca oamenii se aleg unii pe altii. Energia pe care o transmiti va fi energia pe care o atragi.

La sfarsit vreau sa mai spun ceva: daca cumva vi se pare ca nimic nu merge cum ati planuit si ca totul e dat peste cap, ganditi-va ca, poate, de undeva mai sus de voi, asa a fost dat sa fie.

Patricia Ioța

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *