Geografia si aromele ciudate ale inghetatei

Geografia si aromele ciudate ale inghetatei

Francezii, gurmanzi asa cum ii stim, si mandrindu-se cu cei mai buni bucatari, au muncit patru luni tot testand si gustand si potrivind pana cand au reusit sa faca inghetata cu aroma de… foie gras (pateu de ficat). Acest lucru se petrecea in anul 2008. Am mai aflat insa, cu surprindere, ca aceeasi fabrica de inghetata (Philippe Faur) reusise inainte alte cateva retete de… top: inghetata cu aroma de caviar, de mustar si de trufe negre… Hm, gustos, nu? Smile

Si-acum, e acum! Ati auzit de Ben&Bill Chocolate Emporium? Nu cred. Nici eu, dar pentru ca sunt fan inghetata (mai ales al celei de la Alpin), am “sapat” si am aflat de ce sunt cunoscuti baietii astia din Maine, SUA. Inghetata lor se cheama Lobster Ice Cream si n-are nici pic de ciocolata in compozitie. Doar un… homar, inghetat si el tun si imbracat in unt, rece, desigur!

Sa ne mutam in Venezuela. Iata ca nici America de Sud nu s-a lasat mai prejos in a inventa inghetate cat mai ciudate. Latinii astia au lansat nici mai mult nici mai putin decat inghetata cu aroma de… spaghetti cu branza. Da, chiar asa cum auziti!

Ei, dar stati sa vedeti ce urmeaza! In Japonia (unde oare in alta parte?) CafeTorimi va invita sa gustati inghetata cu aroma de… papagal! Asta n-as fi crezut! Si stiti cum o recomanda? “aroma de papagal seamana cu momentul in care dormi cu gura deschisa iar un mic papagal zboara peste fata ta si iti atinge gura cu un piciorus”! No comment.

Alti domni din Asia, tot japonezi, au fost mai milosi cu gusturile noastre – ei au pus in vanzare, cu mult success, se pare, inghetata cu scoici. Exotic, nu?

Sa ramanem la japonezi. Sunt renumiti prin tehnologia lor de ultima ora, in multe domenii. Nici inghetata nu putea ramane fara… un viitor. Iar inghetata viitorului este cea care… nu se topeste! Specialistii lor au descoperit ca un compus din traditionala lor mancare “natto” va face ca inghetata sa ramana inghetata mult mai mult timp. Dar, mai e pana atunci… Nu fiti insa tristi, cativa ani trec repede la varsta voastra!

Iata-ne acum peste mari si oceane, in Filipine. Aici, intr-unul dintre restaurante, se serveste ca desert inghetata preparata din oua de crocodil! Desigur, impreuna cu ingredientele normale – lapte, frisca, zahar. Asadar, o noua reteta! Se spune ca ouale de crocodil au 80% galbenus, ceea ce le face mai gustoase decat cele de gaina. Cred ca singura problema o au cei care aduna ouale!

Exista insa si un record al prepararii inghetatei. Un englez, Andrew Ross a reusit sa prepare un litru de inghetata doar in 10,34 secunde! Minunea s-a intamplat in 2010, in Sheffield, Marea Britanie.

Si, ca sa ne amuzam pana la capat, va spun ca exista si un record al jongleriilor cu cornete pline cu inghetata. Lorenzo Soravia din Germania a reusit sa arunce in aer – si sa le si prinda! – 25 de cornete cu inghetata cu care a jonglat, astfel. Nu ni s-a spus ce aroma aveau! Smile

Ah! Inca ceva! S-a demonstrat ca cea mai buna inghetata din Romania este inghetata de la Alpin. Si asta nu e gluma!

Inghetata te face sa zambesti!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *