Adele a fost regina galei Brit Awards 2016

Adele a fost regina galei Brit Awards 2016

Era de asteptat, desigur, ca Adele va fi vedeta premiilor industriei muzicale britanice, Brit Awards 2016, insa succesul ei din Gala de miercuri seara, de la Arena O2, din Londra, a fost de-a dreptul zdrobitor. Adele a castigat nu mai putin de patru trofee: “Cel mai bun album britanic al anului”, pentru al sau material, intitulat “25”, “Cea mai buna melodie a anului”, cu “Hello”, a fost de asemenea desemnata “Cea mai buna artista britanica a anului” si a primit si “Premiul pentru success global”.
Spuneam, atunci cand am prezentat castigatorii premiilor Grammy 2016, ca Adele n-a putut fi nominalizata cu albumul ei, “25”, pentru ca a fost lansat in noiembrie. De aceasta data, Adele a primit un premiu bine meritat pentru acest album, care a fost cel mai bine vandut disc al anului 2015!.

Coldplay si One Direction printre castigatori, David Bowie omagiat postum

Aceasta editie a fost cea de-a 36-a in istoria Brit Awards si a mai adus cu ea un record. Trupa Coldplay a obtinut premiul pentru “Cea mai buna trupa britanica”, iar acest trofeu este cel de-al noualea pentru cunoscuta formatie, care a devenit astfel cea mai premiata trupa din istoria Brit Awards.
Coldplay a cantat in Gala piesa “Hymn For The Weekend”, fiind indelung ovationati de catre cei prezenti in faimoasa Arena O2.

Coldplay

 

Marele artist David Bowie, disparut dintre noi cu putin timp inainte, a fost omagiat de catre Annie Lennox, cunoscuta cantareata britanica, care l-a numit “un vizionar esential”.

David Bowie

Bowie a primit, postum, premiul “BRIT Icon”, pe care l-a ridicat, in locul sau, Gary Oldman, un prieten al artistului. Hit-ul sau “Life On Mars” a fost interpretat de catre starul neozeelandez Lorde. Bowie este considerat in intreaga lume unul dintre cei mai inovatori artisti ai genului rock, un muzician de exceptie, un “monstru sacru” al artei muzicale internationale.
Nici cei de la One Direction nu au fost trecuti cu vederea.

One Direction

Ei au castigat premiul pentru “Cel mai bun videoclip britanic al anului”, pentru “Drag Me Down”.

“Cea mai promitatoare evolutie a anului” a avut-o Catfish And Bottlemen, iar premiul criticii i-a revenit lui Jack Garratt.

Justin Bieber, Byork si Tame Impala, artistii internationali premiati

Au fost si premii pentru artisti internationali, Justin Bieber a fost desemnat “Cantaretul international al anului”, Bjork a fost aleasa “Cantareata internationala a anului”, iar “Grupul international al anului” a fost desemnat Tame Impala.
A existat si o critica adusa acestei Gale, asemanatoare criticilor aduse nominalizarilor la Oscarurile 2016, si anume faptul ca artistii de culoare au lipsit dintre premianti.
In cadrul Galei, Rihanna a incantat publicul cu un recital de exceptie, ce a cuprins si noua ei melodie “Work”, realizata in colaborare cu rapper-ul Canadian Drake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *