Imi fac griji, copilul meu…

Imi fac griji, copilul meu…

Dupa tragedia de vineri seara si dupa stirile de cosmar, transmise din ora in ora, prin care suntem anuntati ca numarul victimelor incendiului din Clubul Colectiv sporeste pe masura ce timpul trece, e aproape imposibil sa te eliberezi de teama ca s-ar fi putut ca si copilul tau sa fie acolo. Iar durerea din suflet e greu de descris.
Ne iubim copii mai mult decat o pot spune cuvintele, chiar daca de cele mai multe ori nu stim sa le transmitem corect acest sentiment. Iar din iubire si din teama adesea le ingradim libertatea.
E bine, nu e bine? E greu de spus. Pentru fiecare optiune avem argumente pro si contra.
Dar ce inteleg copiii nostri daca le interzicem sa mai mearga la evenimente, sa mai iasa din casa pentru a merge intr-un club sau in alt loc de acelasi fel? Pot intelege ca facem asta din teama si iubire la un loc? Pot accepta ca tragedia aceasta ne-a marcat atat de tare sufleteste incat ii pedepsim din prea multa iubire?
Chiar daca inteleg si accepta parerea noastra ca parinti, tot se vor razvrati spunand ca exageram, ca faptul de a se fi intamplat o data nu inseamna ca se va repeta, ca asta nu e un motiv pentru a nu mai iesi din casa.
Au dreptate? Probabil ca da. Iar noi va trebui sa invatam sa ne exprimam iubirea comunicand cu copiii nostri, nu doar incercand sa ne impunem parerea pentru ca “noi stim mai bine” si sa nu le acceptam argumentele.
Suntem de multe ori prinsi la mijloc, ca intr-un labirint, intre teama si iubire. Cautam iesirea convenabila, iar cand nu o gasim ne ascundem esecul in raspunsuri dure la care nu acceptam comentarii.
Sunt insa sigura ca a recunoaste uneori ca nu avem toate raspunsurile, ca suntem cateodata coplesiti de sentimente precum teama, vinovatie, rusine, neputinta, nu ne va pune neaparat intr-o lumina proasta in fata copiilor nostri, ci ii va face pe ei sa inteleaga ca suntem oameni si ca avem voie sa gresim, sa iubim si sa iertam.
Dumnezeu sa-i odihneasca pe cei ce au murit in acest cumplit accident si Dumnezeu sa aiba grija de toti copiii din lumea asta pentru ca asemenea tragedii sa nu se mai intample!

Daniela Dochita

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *