10 curiozitati cu aroma de inghetata

10 curiozitati cu aroma de inghetata

Iata cateva lucruri interesante si mai putin cunoscute, avand ca subiect desertul nostru preferat: inghetata.

#1 Cea mai mare cantitate de inghetata (in amestec cu fructe, sirop, nuci etc.) din lume a fost pregatita in Alberton, Canada, in anul 1988. Cantarea… 24 de tone! Wow! Oare cam cate persoane s-au bucurat de ea si cat timp le-a luat sa o deguste?

#2 Se spune ca cea mai scumpa inghetata din lume o poti manca in Dubai. Costa doar… 800 de dolari! (una singura, da) si are in componenta trufe tocate marunt, sofran si… aur comestibil. O adevarata bijuterie, nu? Aici termenul “mancat” cred ca se transforma in “purtat in stomac”, la cat de pretioasa este…

#3 Cea mai raspandita aroma pentru inghetata este vanilia. O urmeaza, in aceasta ordine, ciocolata si aroma de capsuni… Hm, interesant, nu? De gustibus non est disputandum.

#4 Cea mai neobisnuita inghetata din lume se pare ca ar fi cea cu aroma de… hotdog, creata in Arizona, SUA! Sa nu le dam prea multe idei producatorilor, altfel ne-am putea trezi cu inghetata de… praz, in Oltenia sau de… slana, in Ardeal! O stire de ultima ora ne anunta ca a aparut si inghetata cu aroma de bere si cea cu aroma de parmezan! Nenumarate sunt aromele… noastre!

#5 Stiti cum e sa-ti “inghete creierul”? Nu e o gluma, este vorba despre efectul denumit “Brain Freeze”, care are loc atunci cand inghetata iti atinge cerul gurii. L-ati simtit si voi?

#6 Dupa cum declara specialistii de la NASA, inghetata se afla printre cele trei cele mai dorite lucruri de catre astronautii aflati in misiuni spatiale. Ce ziceti, in cazul acesta de un “space-service” care sa functioneze intre Pamant si… orbitele spatiale?

#7 Recordul mondial la mancat de inghetata este de… 6,6 kg in 8 minute. Un adevarat… fan, nu? Interesant este sa fi vazut cum arata dupa…

#8 Anual, in lume, se consuma aproximativ 15 miliarde de kilograme de inghetata, adica cam cat ar trebui ca sa umpli vreo 5.000 de piscine olimpice!

#9 Exista si un record al numarului de cupe de inghetata asezate in forma de piramida! Ei, la asta chiar nu m-as fi asteptat… El a fost omologat in 2002 si continea 3.894 de cupe. Incet-incet, piramidele din Egipt vor intra intr-un cornet de umbra!

#10 Stiti care este cea mai buna inghetata din Romania? Inghetata Alpin!

Inghetata te face sa zambesti!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *